Чоко-портокал бомбици (Рецепт)

 Кремасти, чоколадни и со арома на портокал, а тоа се чоко-портокал бомбиците.

За нив ви се потребни:

150 грама мелени јаткасти плодови

100 грама стопено црно чоколадо

100 грама свежи урми (мерени без семка)

Кора од 2-3 портокали

Сок од 2-3 портокали

Околу 100 грама стопено црно чоколадо за покривање на бомбиците

Подготовка:

Прво во блендер ставете ги урмите и убаво блендирајте се додека не добиете убава хомогена смеса.Потоа во блендерот додадете ги стопеното чоколадо, сокот  и  кората од портокалите.          Од оваа смеса направете околу 15 топчиња (бомбици).Доколку смесата е многу мека оставете ја 10-15 минути во фрижидер, за чоколадото што е во неа да се стегне и полесно да се прават топчињата.На крај покријте ги топчињата со чоколадо и тие се готови за дегустација.

Уживајте во вашиот десерт!


                                                                                                           Гимел радио

                                                        #Храна

Коментари

Популарни постови са овог блога

Јовчески: Новата прилепска катна гаража се очекува во употреба да се пушти за три недели

Автобускиот градски превоз во Прилеп со изменет возен режим

(Видео) Публиката на втората фестивалска вечер уживаше во настапот на Таско, Огнен Здравковски, Суперхикс и Том Нови